Fördelarna med att anlita IT-konsulter

Publicerad: 19.12.2022

Att driva ett företag kommer med många utmaningar. Oavsett om du är VD, sitter med i ledningsgruppen, ansvarar för rekrytering eller är chef för en avdelning där du ett stort ansvar och många litar på att du ska sköta allt som behövs. Du behöver inte bara sköta ett helt bolag eller en hel avdelning, hålla koll på att ni har en bra ekonomi och att alla trivs på jobbet – du behöver såklart även veta om att alla positioner är fyllda och att ni inte har någon brist på kompetens. Du behöver veta om att personalen inte är överarbetade, och att ni har tillgång till starka och självgående avdelningar genom hela företaget.

Fördelen med att anlita en IT-konsult från oss, är såklart att du får rätt kompetens för ditt projekt. Men det som gör oss unika mot andra företag på marknaden är att vi har en enormt bred talangpool att plocka konsulter från.

Vikten av en stark IT-avdelning

En av de viktigaste avdelningarna på ett företag är IT-avdelningen. Dels på grund av att det är IT som ser till att all teknik fungerar som det ska, alla system och eventuella hemsidor eller applikationer. Dels på grund av att IT många gånger bygger system eller implementeringar till företag som är väsentliga för att verksamheten ska ta sig vidare. Men vad händer då när man inte har rätt IT kompetens på företaget?

Beroende på vilket företag man jobbar på kanske det inte finns ett lika stort behov av kompetens inom IT. Ni kanske inte behöver mer än en eller ett par anställda som mest jobbar med tekniken, ser till så att hemsidan ligger uppe och sköter om företagets IT – helt enkelt. Det kan även vara så att ni faktiskt har ett behov av en större IT-avdelning, eller åtminstone stundvis behöver kompetensen från en IT-specialist som inte redan jobbar på företaget. I dessa situationer, och många andra för den delen, kan en IT-konsult vara bra att ha.

Vad gör en IT-konsult?

Att jobba som konsult innebär att man hyr in sina tjänster till företag som är i behov av dem. Det finns alla möjliga typer av konsulttjänster, allt från design till IT och ekonomi. En konsult är dessutom ofta någon som besitter en enorm kompetens inom ett visst område. Det är en specialist, som hjälper andra företag inom det området som den kan bäst.

Det råder stundvis delade meningar om huruvida konsulter är bra eller inte, främst på grund av att konsulter inte är anställda på företaget. De jobba istället på uppdrag, under en förutbestämd tidsperiod. Att anlita en konsult är dock något av det smartaste man kan göra. Tänk dig själv – du behöver en specialist inom mjukvaruutveckling för ett projekt som kommer att vara från januari till april. Du funderar på att anställa en person enbart för projektets skull. Så vad väljer du? En lång rekryteringsprocess som kanske inte leder dig dit du egentligen vill, eller en IT-konsult med rätt kompetens som kliver in och jobbar åt dig under några månaders tid tills projektet är klart och kompetensen inte längre behövs?

Det finns bara fördelar med IT-konsulter

Att ta hjälp av en konsult är otroligt bra då det ger dig den kompetensen du behöver, utan att behöva anställa en person under lång sikt. Vi på Robotcode har vår grund inom IT och vi erbjuder konsulttjänster i flera olika länder, för olika typer av uppdrag inom IT.

Fördelen med att anlita en IT-konsult från oss, är såklart att du får rätt kompetens för ditt projekt. Men det som gör oss unika mot andra företag på marknaden är att vi har en otroligt bred talangpool att plocka konsulter från. Vi har dessutom globala konsulter, såväl som svenska, och vi handplockar varje konsult inför varje uppdrag. Förutom vår egen pool kan vi även headhunta andra konsulter om projektet kräver det.

Våra IT-konsulter jobbar med mjukvaruutveckling, testning och automation och mycket, mycket mer och de hjälper dagligen företag runt om i världen att lyckas. Vi på Robotcode värderar dessutom långsiktiga samarbeten och kan därför hjälpa samma företag under en lång tid, genom att stärka upp deras IT-avdelning med en konsult under ett eller flera år vid behov.

Därför ska du anlita en IT-konsult

Istället för att gå igenom långa rekryteringsprocesser eller ha en bristande IT-avdelning bör du fundera på om en IT-konsult kanske skulle kunna vara rätt val för dig. Det finns så många fördelar och du kommer att bli förvånad över hur enkelt det är om du anlitar oss på Robotcode. Vill du veta mer om oss och hur vi jobbar, eller ta reda på hur vi kan hjälpa dig? Tveka inte på att kontakta oss redan idag så berättar vi allt du behöver veta.

Publicerad av:  
Aleksa Luketa

Våra IT-konsulter jobbar med mjukvaruutveckling, testning och automation och mycket, mycket mer och de hjälper dagligen företag runt om i världen att lyckas. Vi på Robotcode värderar dessutom långsiktiga samarbeten och kan därför hjälpa samma företag under en lång tid, genom att stärka upp deras IT-avdelning med en konsult under ett eller flera år vid behov.

Behöver du IT-konsultationer?