Hur får man en hemsida att stå ut i mängden?

Publicerad: 15.11.2022

Oavsett om du driver en e-handel, eller om du har en personlig hemsida som du använder som blogg eller portfolio, vill du såklart att din hemsida ska vara unik. Du vill att designen ska vara snygg och användarvänlig, och du vill gärna att den har korta laddningstider och att den är optimerad efter dina besökares behov.

Att få till den där perfekta hemsidan som både ser bra ut, och som rätt prestanda kan vara svårt. Det kräver en hel del kompetens att göra det på egen hand, och även om man är en duktig designer kan man behöva ta hjälp av en webbutvecklare för att få till den tekniska delen. Men hur går man egentligen tillväga för att skapa en unik hemsida som står ut i mängden?

Känna Igen Bra Webbdesign

För att du ska veta om vad som ska göra just din hemsida unik, behöver du därför ha en bra idé och en vision över vad du hoppas kunna uppnå. Om du dessutom skapar hemsidan med syfte att driva en verksamhet behöver du såklart ha en affärsplan, en strategi för marknadsföring och en grundtanke kring designen och innehållet.

Vision och idé

Majoriteten av alla som skapar en hemsida har en vision. Kanske ett eget företag, eller en idé för en produkt de vill sälja. Eller kanske något helt annat. Oavsett vilket bransch man befinner sig i och vilka visioner man hoppas kunna uppnå börjar allt med en idé. Vad vill du att din hemsida ska uppnå? Hoppas du kunna driva trafik, sälja produkter eller skapa värde?

För att du ska veta om vad som ska göra just din hemsida unik, behöver du därför ha en bra idé och en vision över vad du hoppas kunna uppnå. Om du dessutom skapar hemsidan med syfte att driva en verksamhet behöver du såklart ha en affärsplan, en strategi för marknadsföring och en grundtanke kring designen och innehållet.

Design och innehåll

Det finns verkligen hemsidor till allt idag, och oavsett vad en hemsida är skapad för är det i princip alltid designen och innehållet som tilltalar besökaren. Att ha en väldesignad hemsida är viktigt för att stå ut i mängden, på grund av att det är en återspegling av din verksamhet och i grund och botten dig själv. Alla verksamheter kräver såklart inte en perfekt designad hemsida, men för dig som vill stå ut i mängden kan det vara klokt att anlita en webbyrå som kan webbdesign.

Även innehållet är av stor vikt för hur sin hemsida tas emot av besökare. Om du vill driva trafik till din hemsida, eller om du vill ranka högt på Google, är det dessutom viktigt att du lägger ned tid på din hemsidas SEO. Rätt sökord, rätt längd på innehållet och ett mervärde i allt du publicerar skapar inte bara klick – det gör även din hemsida unik.

Prestanda

Sist men absolut inte minst – du behöver optimera din hemsida för god prestanda. Många plattformar idag är redan optimerade för att ha så korta laddningstider som möjligt, och de kan ta emot tusentals besökare på samma gång. Men för att verkligen säkerställa att din hemsida håller de tekniska måtten behöver du se över prestandan och uppdatera din sida med antispam och andra tillägg som uppfyller dagens tämligen hårda krav.

Hur gör man får att få allt det här?

Vi förstår att det låter som en omöjlig uppgift, att lära sig allt det här på egen hand. Och om vi ska vara ärliga så är det inte så värst många som kan hantera allt på egen hand heller. Det som i princip alla verksamheter väljer att göra idag är att anlita en heltäckande webbyrå som kan ta hand om hela processen åt dig.

Robotcode är en webbyrå Göteborg med kompetens inom allt från e-handel, till SEO och webbutveckling. Vi hjälper våra kunder att skapa unika och tilltalande hemsidor med rätt funktioner, SEO, prestanda och såklart design. Vi är ett team av skickliga utvecklare, IT-konsulter, SEO-specialister och designers som tillsammans skapar affärsnytta för våra kunder med hjälp av just unika hemsidor. Om du vill ta din hemsida till nästa nivå, och verkligen stå ut i mängden, kan du kontakta oss redan idag.

Publicerad av:  
Aleksa Luketa

Att ta hjälp av en webbyrå som både kan designa hemsidor, få dig att synas på Google, samt skapa en webbplats som driver trafik samtidigt som den ser bra ut – det är av stort värde för dig som driver en verksamhet. Om du vill veta mer om hur vi på Robotcode arbetar, eller om du vill boka in ett möte med oss, är du välkommen att kontakta oss så berättar vi mer.

Skapa en lokal synlighet och bli den första dina kunder ser